5+1 tipp, hogyan vond be anyukádat az esküvői előkészületekbe

Az esküvőd napja édesanyád számára legalább olyan meghatározó pillanat, mint amikor megtetted az első lépéseket vagy amikor elkísért az első iskolai napra. Egy jelentős különbséggel: most nem az ő kezét fogod. Ezért számára a nagy öröm mellé azért valószínűleg némi szomorúság is vegyül, hiszen el kell téged engednie. Hogy ne nehezedjen rá ez az érzés, adunk 5+1 tippet, hogyan vonhatod be őt az esküvői előkészületekbe. Ezzel érezteted vele, hogy mennyire fontos, ráadásul sok, szép, közös emléket gyűjthettek, ami örökre megmarad. Hidd el, édesanyád többszörösen hálás lesz neked ezért.

 

    1. Vidd el a menyasszonyi ruha próbára, kérd ki a véleményét

A menyasszonyi ruha kiválasztása fontos feladat, ha ebbe a döntésbe bevonod őt, biztosan értékelni fogja. Bár lehet, hogy túl elfogult lesz, vagy éppen nem egyezik az ízlésetek és emiatt tartasz ettől, de ezen lépj túl. Anyukád azonnal el fog érzékenyülni, amint meglát egy gyönyörű menyasszonyi ruhában.

Ha esetleg távol éltek egymástól és nincs lehetőség arra, hogy személyesen ott legyen, akkor mesélj neki arról, milyen ruhát keresel, küldj neki fotókat. Már a tudat, hogy érdekel téged a véleménye, boldogsággal fogja eltölteni.

 eskuvoi_elokeszuletek_thebridalspark

  1. Bízd rá, ha fel kell venni a kapcsolatot a távoli rokonokkal, családi ismerősökkel

Lehetséges, hogy az esküvőre meghívottak között vannak olyan távolabbi rokonok, családi ismerősök, akik nem közvetlenül a te szoros kapcsolataid közül kerülnek ki, hanem a szülőkhöz kapcsolódnak inkább. Ilyenkor nyugodtan megkérheted anyukádat, hogy segítsen velük felvenni a kapcsolatot, beszéljen velük, tájékoztassa őket a részletekről stb. Lehet, hogy még terhet is le tud így venni a vállatokról.

  1. Avasd be a részletekbe, kérd a segítségét apróbb dolgokban

Biztos, hogy lesz olyan feladat az esküvői előkészületek során, ahol elkel a segítség. Lehet ilyen a meghívók készítése, köszönőajándék beszerzése, dekoráció, virágok kiválasztása stb. Nagyon hasznos lehet anyukád segítsége például az ültetőrend kialakításában. Ő biztosan tudni fogja, hogy a rokonok között milyen éppen a kapcsolat és tud hasznos tanácsot adni, hogy kiket, hogyan ültess egymás mellé.

Így, hogy már a felkészülés során kiveszi a részét a feladatokból, biztosan ő is jobban ráhangolódik majd és oldódik a feszültsége.

  1. Viseljetek valami közös kiegészítőt

Nagyon figyelmes gondolat, ha esetleg választotok valami közös kiegészítőt, például fülbevalót vagy karkötőt, amit mindketten viseltek majd az esküvő napján. Esetleg ezt te magad is megveheted és átadhatod neki, mint ajándékot.

eskuvoi_elokeszuletek_thebridalspark

Ez a gesztus olyan megható lesz mindkettőtök számára, ami meghatározó lehet.

Ezzel az üzenettel emlékezteted őt, hogy a ti kapcsolatotok mindig megmarad. Összetartoztok ezután is.

  1. Találj ki valamilyen feladatot az esküvő napján is számára

Az esküvő napján felerősödhetnek édesanyád érzései. Lehet, hogy titkolni próbálja, de valószínűleg ezen a napon fog rádöbbenni, hogy a kislánya felnőtt és feleség lesz belőle. Hogy ne vegyék a rossz érzések hatalmába, adj neki valamilyen feladatot, ami elterelheti a figyelmét. Lehet ez annyi, hogy megkéred, segítsen a vendégek fogadásában, asztalhoz ültetésében vagy segítsen neked átöltözni, elkészülni.

eskuvoi_elokeszuletek_thebridalspark

Kérd meg, hogy készüljön egy kisebb segélycsomaggal, készítsen össze neked sebtapaszt, pótharisnyát, cérnát. Jó eséllyel neked vagy a vendégseregből valakinek szüksége lehet rá úgyis.

Így biztosan hasznosnak fogja érezni magát.

+1 szervezzetek valami közös programot az esküvői előkészületek ideje alatt

Az esküvői előkészületek között szánj rá egy kis időt és üljetek le egy kávéra. Beszélgess vele és éreztesd, hogy mennyire sokat jelent számodra, hogy ennyi segítséget nyújt és támogat. Kérd meg, hogy meséljen a saját esküvőjükről. Ezzel biztosan felidézed benne, mennyire fontos volt számára is ez a nap, így pontosan tudni fogja, mit is jelent ez neked.

eskuvoi_elokeszuletek_thebridalspark

Lehet, hogy nem lesz könnyű ezt végig csinálni, mert mindkettőtöknek stresszes időszak ez, csak más szempontból. Ezt próbáld meg mindig észben tartani és tedd meg az első lépéseket, hogy megkönnyítsd az elválást mindkettőtök számára. Megéri, meglátod.

 

Ha szeretnél feliratkozni blogunkra, akkor itt megteheted:

RSS feed 


Hozzászólások

Tájékoztatunk, hogy a beküldött hozzászólások áttekintésre kerülnek, mielőtt publikálásra kerülnének.